Copyright

© Copyright 2018 Easyfiks

Alle rechten voorbehouden.


Copyright

Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Deze site is bestemd voor eigen of intern gebruik van onze klanten, waarbij het niet is toegestaan de site te verveelvoudigen anders dan door het downloaden en bekijken daarvan op een enkele computer, en/of het printen van een enkele hardcopy. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van Easyfiks is het niet toegestaan deze site op andere wijze te verveelvoudigen, door te zenden of beschikbaar te stellen op een netwerk.

Het is niet toegestaan deze site te framen.


Merken

Alle woord- en beeldmerken op deze site zijn eigendom van Easyfiks, tenzij anders aangegeven. Zonder schriftelijke toestemming van Easyfiks is het niet toegestaan gebruik te maken van deze merken.


Fotomateriaal

Op uw eigen website en in uw reclame-uitingen plaats u graag foto's, om het geheel aantrekkelijk te maken. Eén van de eenvoudigste manieren om aan plaatjes te komen is door ze simpelweg van een andere webpagina over te nemen. Wat weinig mensen zich daarbij realiseren, is dat wie een afbeelding van een ander overneemt, daarbij altijd toestemming van die ander nodig heeft. Op vrijwel alle foto’s en plaatjes op internet rust namelijk auteursrecht.

Wij zien vaak gebeuren dat er foto's van ons worden overgenomen. Daarom dit bericht en tips over hoe u dan wel aan afbeeldingen kunt komen.

Overal zit auteursrecht op, tenzij er expliciet bij staat dat er geen auteursrecht op zit. Het maakt daarbij niet uit of er een "copyright" teken is vermeld. Als u inbreuk maakt op het auteursrecht van een ander bent u aansprakelijk voor de schade die wordt geleden door die inbreuk. De kosten kunnen als snel oplopen tot duizenden euro’s.

Hoe komt u dan wel aan afbeeldingen?

Stockfotografie

Wanneer u een mooie foto zoekt zou u gebruik kunnen maken van een website voor stockfotografie. Deze foto’s kunt u vaak tegen een kleine vergoeding gebruiken op uw website. Een betaalde variant is iStockphoto. Deze websites bevatten een database met foto’s en afbeeldingen die u tegen betaling kunt downloaden, de prijs is afhankelijk van de afbeelding en de afmeting. Gratis stockfoto's vind u bijvoorbeeld bij Getty.

Eigen beeldmateriaal

De meest originele optie is natuurlijk om eigen foto’s en afbeeldingen te gebruiken. Als u die mogelijkheid hebt is het zeker aan te raden om daarvoor te kiezen. Meestal bouwt u in de loop der tijd zo’n verzameling afbeeldingen op rond uw onderwerp dat u de afbeeldingen ook makkelijk kunt recyclen.

In het kort:

Pas op met foto's en afbeeldingen van andere makers

Er zit vaak inspanning en creativiteit achter

Vraag toestemming of pak uw eigen cameraVoor meer informatie gaat u naar de klantenservice.

Easyfiks.nl

onderdeel van Beekman B.V.

Weegschaalstraat 15

7324BE Apeldoorn

Tel: +31 (0)55 538 11 37

Email:

KvK: 59398043

BTW: NL853460449B01